Změny v našem Atelieru

Vážení umělci, milí rodiče a přátelé,

od nového školního roku jsme připravili několik velkých změn. Aristoteles říkal, že změna je život, proto se také my snažíme moudře žít.

Rekonstrukce dokončena

První radostnou novinou je, že se nám společnými silami podařilo dokončit rekonstrukci atelieru. Tímto děkujeme MČ Prahy 6 za štědrý grant, který to umožnil.

Máme nové dřevěné police, nový dřez a baterii, nový nábytek a nová světla. Těšíme se, až se s námi zaradujete na vlastní oči.

Rozšíření členské základny

Další velkou změnou je rozšíření členské základny spolku, které plánujeme od 1. 9. naplňovat. Prosíme nyní Vás všechny, abyste se stali členy našeho spolku. Přejeme si, abyste se stali oficiálně spolutvůrci osudu atelieru a zároveň jsme zřetelně deklarovali neziskový charakter naší organizace. Umožní nám to lépe žádat o granty a zvýší to pravděpodobnost na získání potřebných finančních prostředků, rovněž nám to poskytne alespoň základní ekonomickou jistotu.

Výhodou pro jednotlivé členy je, že se mohou účastnit různých kurzů při jednom členství, tedy platí jen jeden členský příspěvek. Členové spolku mohou vystavovat svá díla na našem webu zdarma, mohou též prodávat svá díla na našem e-shopu, který připravujeme. Dětem poskytujeme výtvarné materiály a pomůcky zdarma. Studentům poskytujeme konzultace a pomoc s přípravou na přijímací řízení. Senioři mohou využívat řady slev a všichni mají příležitost vystavovat svá díla na výstavách, které organizujeme.

Modernizace přihlášek a služeb

Dále přecházíme kompletně na elektronické přihlášky. Jazykové kurzy a některé další poskytujeme též online. Stále pracujeme na zlepšování našich webových stránek a na zviditelnění atelieru na sociálních sítích. Tomu také významně přispívá tvorba žurnalistické dílny Warany Psavomorecké v podobě Břevnovského trháku (BéTéčka) – internetového periodika s uměleckou tématikou. Nově spolupracujeme s Vysokou školou kreativní komunikace.

Závěrem vyjadřujeme naději, že tyto změny povedou k dobrému a věříme, že společně překonáme všechny překážky na cestě k umění, které nás dělá šťastnými lidmi.

Se srdečnými pozdravy

David Válka a spol.

Atelier Kaštan, L.P. 2021

Výstava akvarelů Eugenie Gorpinič Zjistit více