Zahájení školní roku

Milí umělci,

s radostí zahajujeme nový školní rok a těšíme se na novou tvorbu. Některé kurzy začínají již od prvního týdne v září, některé později, proto prosíme sledujte zprávy od svých lektorů. Mrkněte na aktuální rozvrh. Letos musíme pod tlakem okolností zvýšit členské příspěvky, avšak nijak dramaticky, doufáme, že najdeme pro to pochopení. Poslední tři roky jsme je nezvýšili. Také pracujeme na větší nezávislosti na grantech, proto prosíme o podporu ty, kteří jsou ochotní věnovat peníze na ušlechtilé účely, abyste nám poskytli prostředky na nákup nové keramické pece. Ta stará již slouží 20 let a přes mnohé opravy nepracuje spolehlivě. Nová keramická pec vhodná pro provoz v atelieru stojí kolem 100 000,- Kč. Navzdory mnohým žádostem nám městské granty nebyly poskytnuty, proto se obracíme na štědrou veřejnost, na naše dobrodince a podporovatele.

Na podzim se můžete těšit na plánovanou výstavu v kině Dlabačov na téma Recyklace a v prosinci na tradiční výstavu, workshopy a koncert v KC Kaštan. Naši grafikové též chystají výstavu ještě letos.

Ohlašujeme, že máme v plánu od příštího kalendářního roku rozšířit působiště o další místnost, tím pádem bychom měli na tvorbu více prostoru. Nedokážeme to ale bez Vás, našich milovaných žáků, studentů, bez podpory rodin i mimořádných sponzorů. Prosíme pomozte nám snít, růst a v pravdě a svobodě tvořit.

Těšíme se na Vás v kurzech!

Váš Atelier Kaštan

Zveme Vás na Večer pro Karla Kryla 12. dubna 2024 Zjistit více